Mijn dromen, deel vier

24 October 2009

images4.jpeg

Ik loop in de woestijn. Het is zodanig heet dat ik gedeeltelijk ben gesmolten. Opeens ben ik op een feest en sta ik met een idioot mooie vrouw te praten. Ik maak rare klukgeluiden en doe een idioot dansje. Tot mijn verrassing vind ze het enorm charmant. Ze knipoogt en wijst op haar borsten. Het is duidelijk dat we het gaan doen. Net als we naar haar slaapkamer willen lopen, komt er iemand tussen ons in staan. Het is Martin Brozius. ‘Ik heb een idee voor een tv-programma’, zegt hij.
Ik leg uit dat ik geen netmanager ben en dus geen enkele macht heb in tv-land.
‘Het is een soort kruising tussen ‘Ren je Rot’ en ‘Wie is de Mol’, zegt Martin Brozius, duidelijk niet van zijn stuk te brengen.
Terwijl hij me een half uur lang doorzaagt over zijn tv-idee zie ik uit mijn ooghoek dat mijn droomvrouw langzaam verandert in een plastic piraat.
Uiteindelijk besluit ik dat ik Martins idee een kans zal geven. We beginnen met vijftig afleveringen in de vooravond, en dan zien we daarna wel of het aanslaat. Martin heeft al een titel bedacht. ‘Wie is Rot?’
Ik lach hem in zijn oude gezicht uit.
Waarom doe ik dat? Waarom zo onaardig?
De plastic piraat wenkt naar me.
Ik schrik wakker.

Comments are closed.