Mijn dromen, deel drie

23 October 2009

images2.jpeg

Ik droom dat ik een komedieoptreden heb en constant geheckeld wordt door een oudere man in het publiek. Na een kwartier vraag ik vraag ik de man het podium op te komen, hopend dat hij daar te bang voor zal zijn. Hij springt kwiek uit zijn stoel en rent naar de microfoon. Ik schrik, want ik zie wie het is. Het is Gerard Cox. Maar geen gewone Gerard Cox. Het is Gerard Cox met het lichaam van Aart Staartjes, en het hoofd van Aart Staartjes. Het is kortom ofwel een verdomd goed vermomde Gerard Cox of het is Aart Staartjes. Aart/Gerard pakt de microfoon uit mijn hand en begint de zaal wat oudbakken moppen te vertellen. Ze lachen zich suf. Ik sta aan de rand van het podium, totaal voor paal. Letterlijk. Ik sta voor een paarse, lichtgevende paal. Dan voel ik mijn gezicht langzaam opensplijten. Mijn tong valt uit mijn mond op de grond en kruipt langzaam de zaal uit. Aart/Gerard maakt er een opmerking over, die goed valt.
Ik schrik wakker.

Comments are closed.