Doordringende urinelucht verpest optreden cabaretgezelschap

21 March 2007

Door Barrie Maalstroom (Gurecheveense Bode)

Hun ‘roem’ was ze al vooruitgesneld. De Kolibries uit Amsterdam. ‘Stomvervelend’ zou het zijn, ‘onintressant’, ‘amateuristisch’, ‘fascistisch’ en simpelweg ‘afschuwelijk’. Ik moet zeggen, ik verwachtte het een en ander gisteravond, en met mij zo,n twintigtal bezoekers in de kleine zaal van theater Borrelslot in Gurecheveen.
Maar helaas, een eerlijke recensie van het optreden kan ik u, de lezer, niet geven. Ik werd namelijk afgeleid, vanaf het begin van het optreden tot en met het einde. Afgeleid door een alles doordringende urine- zeg maar plat- pislucht, die de Kolibires vanaf het podium de zaal in slingerden.
Waar de lucht vandaan kwam werd niet duidelijk. Van een van de jongens zelf, of een van hun instrumenten, of wellicht had er een buitengewoon potente kat op het podium geplast? Feit is dit: zowel ik als de rest van het publiek kon zich niet op de sketches en de liedjes van het Amsterdamse trio concentreren. Zij hadden daar zelf schijnbaar ook moeite mee.
 Een van de drie  (Bart Maalhoes?) verzuchtte na ongeveer een uur: ‘Het ruikt hier vreemd’, waarna een van zijn collega’s  riep; ‘Mijn God, niet weer he?’
Ik vrees dat deze tweespraak geen onderdeel van het programma uitmaakte.
Wat verder nog te zeggen over het optreden? Van de paar moppen die nog binnenkwamen wil ik er een u toch niet onthouden. Remco Kolenboer, de dikste grappenmaker van het drietal, kwam na een minuut of vijftig met deze kwinkslag op de proppen: ‘Die Balkenende, wat een sukkel is dat zeg. Het lijkt wel alsof hij Harry Potter is?’
De Heer Kolenboer bleef na deze bon mot verwachtingsvol stil staan, schijnbaar verbaasd dat er geen warme schaterlach vanuit de zaal loskwam.
Harry Potter en Balkenende! Heren, die vergelijking was vijf jaar geleden al niet leuk. Foei.
Ik wens de Kolibries veel succes met hun verdere optredens en ook met hun persoonlijke hygiëne. Op basis van wat ik gisteravond zag zou ik zeggen dat er op beide terreinen nog behoorlijk wat winst te boeken is. Aan de urinestank is wat te doen, maar de stank van amateurisme en gebrek aan talent zal moeilijker weg te krijgen zijn.
Een afrader.

Comments are closed.