Zwolse courant
‘Matige moppentoppers zorgen voor een uur lang verveling en ergernis’

11 August 2006

theaterrrrrrrrrrr.jpg

door Helga Zwaanstok

Drie jongens van eind twintig betreden het podium en beginnen met hun openingsact:
Een soort onduidelijke scene waarin ze elkaar met modder bekogelen. Er wordt nauwelijks gelachen. ‘Nou, erger dan dit kan het niet worden’, denk ik bij mezelf. Maar als ik na afloop de zaal uitloop besef ik dat de begin-act het absolute hoogtepunt van de avond was.
Dieptepunt is de zogenaamde interactie met de zaal die eruit bestaat dat een van de drie (Remco Kolenboer?) een oude vrouw uit het publiek 5 minuten lang uitmaakt voor ‘moffenhoer’.
De ‘Kolibries’ zijn zonder twijfel de slechtste theater-act die ik ooit heb mogen aanschouwen. Slechte timing, slechte grappen, flauwiteiten afgewisseld met tenenkrommend zoetgevooisde en vaak vals gezongen liedjes.
Van de dertig mensen in de zaal zijn er na een uur nog tien over. Als ik niet voor mijn werk had moeten blijven zitten, was ik er ook vandoor gegaan.
Een tip van mij: ga deze show zeker niet zien. Het is een absolute aanfluiting.

Comments are closed.