Venrayse Bode
Kwaadaardige en amateuristische show van cabaret-trio de Kolibries

11 April 2005

Door Ferry Borelleraar

‘De Kolibries’ worden in de brochure aangekondigd als ‘cabaret’, maar de show die de drie heren in de kleine zaal in Venray neerzetten heeft meer weg van een drama. Een absolute martelgang van anderhalf uur. Een marteling voor zowel publiek als spelers.
Er is zoveel mis met deze voorstelling dat zelfs een heel boek niet genoeg zou zijn om het uit te leggen. Maar laat ik een poging doen.
Goed cabaret verlegt grenzen, maar niet alle grenzen hoeven te worden verlegt, heren!
De openings-act van de ‘show’ is het meest veronrustende dat ik ooit in een theater heb gezien.
Het doek gaat op en een van de drie heren zit op de grond te poepen. Hij draait een bolus die vreselijk stinkt. (een dame op de eerste rij werd onwel en moest worden afgevoerd)
De drie heren gaan om de bolus heenstaan en wijzen ernaar (op dit moment begonnen al een aantal mensen de zaal te verlaten) en roepen daarna: “Dit is wat we van jullie denken”.
Op dat moment glijdt een van de drie heren uit en valt ruggelings in de hoop stront, waarna hij een monoloog begint over ‘strontzwemmen’.
Na deze ‘act’ zijn er nog drie mensen in de zaal over, waarvan een de technicus van het trio en een ander een vriend van de drie. Ik blijf als enige bezoeker over en wordt daarna tussen de (overigens vreselijk oubollige en slecht gespeelde scenes) vanaf het podium uitgemaakt voor ‘persparasiet’, ‘stinkhomofiel’ en ‘klootzak’.
Na afloop loop ik de zaal uit en verlaat het theater diep geschokt en met een nare smaak in mijn mond. Dit had nooit mogen gebeuren.

Comments are closed.