Cabaretgroep raakt slaags met publiek

11 March 2005

Door Gerry Grootsman

De twintig man in de kleine zaal van theater Pardoes in Moppel hadden waarschijnlijk een aangenaam avondje uit verwacht, maar wat ze kregen te zien was een ordinaire vechtpartij tussen de performers en een deel van het publiek.
En de avond begon zo rustig. Letterlijk, want een driespraak van ‘de Kolibries’ over de actualiteit kon zelfs geen glimlachje bij het publiek ontlokken. Niet zo vreemd met grappen van het nivo: ‘Die Piet Hein Donner, wat een ouderwetse klojo is dat, is ie soms in een tijdmachine gekomen vanuit een andere tijd?’
Na een kwartier riep een van de drie moppentoppers tegen iemand uit de zaal ’jij stinkt naar gebrek aan talent’.
De aangesproken man (naar later blijkt lid van een plaatselijke motorclub) liep daarop het podium op en gaf de cabaretier (ene Bart Maalhoes) een paar rake klappen in het gezicht. Huilend en duidelijk uit zijn neus en ogen bloedend liep Maalhoes de coulissen in. De man ging weer zitten, maar niet voordat hij duidelijk maakte dat de andere twee gewoon door moesten spelen, omdat er anders ‘dooien zouden gaan vallen’.
De twee overgebleven cabaretiers (Boris Zeelbal en Remco Kolenboer) maakten na dit onfrisse incident de avond af met doodsangst in hun ogen. Hun flauwe grappen en slechte liedjes werden alleen onderbroken door gehuil vanachter de coulissen en nerveus gekuch vanuit de zaal. Een surrealistische, buitengewoon vervelende en beangstigende theater-avond.

Comments are closed.